Pagini

sâmbătă, 17 septembrie 2016

top 10 animale care ucid oameni

top 10 animale care ucid oameni



  Oamenii sunt in varful lantului trofic,dar nu trebuie sa lasam pozitia noastra dominanta sa ne confere un fals sentiment de securitate.Multe animale sunt periculoase si nu tin cont de nivelul omului,ceea ce nu le opreste sa ucida.Mai jos este o lista cu cele mai bune exemple de animale care ucid oameni:



  • Ursii-sunt opt specii de ursi cunoscuti pe Terra,toate cele opt specii pot ucide oameni.Ursii au muschi puternici,gheare si dinti ascutiti,pe langa asta ei pot alerga repede in camp deschis,ceea cei ii confera un statut de pradator de temut.Ursii ucid in medie 10 oameni pe an,motivele fiind incalcarea teritoriului sau eventuala amenintare la adresa puilor.
  •  Rechinii-anual 75 de oameni sunt atacati de rechini in toata lumea,dintre acestea intre 5-10 atacuri sunt mortale.Speciile responsabile de majoritatea atacurilor sunt:marele rechin alb,rechinul tigru,urmat de rechinul taur.
  •  Bivolul african-este un animal masiv,puternic si inarmat cu o pereche de coarne mari si ascutite.Putini pradatori se incumeta sa-l vaneze,doar oamenii ii vaneaza intr-un numar mai mare.Statisticile arata ca bivolii africani sunt responsabili pentru moartea oamenilor mai mult ca orice alt pradator african.
  •  Meduza-in fiecare an milioane de oameni inoata in ocean,mediul de viata al meduzei.Anual in medie 100 de oameni mor in urma intepaturilor de meduza.Cele mai periculoase specii traiesc in zonele calde ale globului.Serviciile de protectie locale,inchid plajele cand numarul acestora devine periculos de mare pentru populatie.
  •  Cerbul-cerbul mascul este dotat cu o pereche de coarne imense cu care poate omora usor un om.Cele mai multe cazuri sunt accidente pe sosele,unde farurile masinilor deruteaza indivizii in trecere.Se estimeaza ca anual mor aproximativ 120 de oameni in toata lumea.
  •  Hipopotamul-aceste animale mari,la prima vedere par animale blande,dar sunt foarte precaute in ceea ce priveste progeniturile si teritoriul.Sunt animale erbivore,totusi exista cazuri cand au fost vazuti consumand carne,chiar si crocodilii sunt ucisi cu brutalitate daca sunt considerati o amenintare.Principala arma sunt caninii lungi si ascutiti.In Africa se estimeaza in medie 2900 de victime umane in fiecare an.
  • Crocodilii-aceste bestii pot atinge marimi incredibile,sunt maestrii camuflajului si ambuscadei,confundandu-se perfect cu mediul.Anual 1000 de oameni sunt ucisi de crocodili in tarile in care traiesc,cele mai multe victime sunt pescarii si oamenii care locuiesc in apropierea marilor rauri.
  • Scorpionii-sunt printre primele animale ale uscatului,adaptate la o varietate larga de habitate.Astazi sunt intre 1300-2000 de specii diferite de scorpioni,dintre care aproximativ 25 sunt specii letale pentru om,totusi nu toate cazurile de intepaturi sunt mortale.In fiecare an mor intre 1000-5000 de oameni din cauza intepaturilor de scorpioni.
  • Serpii-anual se inregistreaza circa 50,000 de cazuri mortale pe glob.Specia cu cele mai multe cazuri in randul populatiei locale este cobra regala.
  •  Tantarii-intre 660,000 si 1,000,000 de oameni mor in fiecare an datorita bolilor provenite din intepaturile de tantar,cea mai periculoasa este malaria.Tantarii sunt raspanditi pe tot globul,bine adaptati,tantarii sunt prezenti pe Terra de milioane de ani.

 Articol original si complet:http://www.therichest.com/animals/top-10-animals-that-kill-humans/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu