Pagini

duminică, 14 august 2016

Cunoscand norii,cunoastem vremea

Cunoscand norii,cunoastem vremea



  Norii sunt printre cele mai sigure semne ale naturii,prin care ne putem da seama de starea vremii.Norii au fost clasificati prima data de Luke Howard,acesta a folosit denumiri latine.In lista de mai jos voi prezenta cateva tipuri de nori si ce vreme le este caracteristica. 
  
 1.Norii cirrus-sunt nori aflati la inalta altitudine,avand forma bucle.Sunt situati la peste 6 km fata de sol si indica vreme buna.

 2.Norii cumulus-acesti nori sunt albi,pufosi si indica vreme buna.Apar in general la amiaza si dispar seara,sunt situati la altitudini mai joase ca norii cirrus.

 3.Norii stratus-sunt nori situati la altitudini mici ,de culoare gri.Pot acoperi tot cerul.In general sunt nori de ploaie.

 4.Norii nimbus-sunt nori de ploaie,asemanatori cu norii cumulus.


 5.Norii cumulonimbus-cand un nor cumulus se dezvolta mult pe verticala,conturandu-si o forma de nicovala,devine un nor cumulonimbus.Un astfel de nor,indica o vreme de furtuna cu fulgere,insotita uneori de averse violente.


6.Norii cirrostratus-Sunt asemanatori cu norii cirrus doar ca sunt  mai inchisi la culoare ca acestia.Sunt nori de vreme buna.Ca si caracteristica ei formeaza fenomenul de halo la Soare.

7.Norii cirrocumulus-sunt nori albi,de inalta altitudine,care seamana cu niste siruri pufoase.Sunt indicatori de vreme buna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu